Loop je vast in je (creatieve) proces?

De kleur oranje brengt je weer in beweging !

Loop jij wel eens vast in je “creatie” proces ? 

Misschien herken je dit wel?
Soms ben je lekker bezig, en dan loop je ineens vast. Hetgeen wat je aan het maken bent, dat voelt helemaal niet goed meer.. het is niet mooi, het is niet wat je ervan verwacht had, wat zullen anderen er niet van denken, het gaat toch niet lukken. Wat we op zo’n moment dan vaak doen is: Of we gaan harder werken, hup de strijd aan het gaat ons lukken we geven niet op, en dat kost vaak eindeloos veel energie. Of we zijn het beu, we weten niet hoe verder en geven het op. Hoe dan ook. Het plezier in hetgeen wat je aan het doen bent is dan opeens verdwenen. En dit is precies waarin de kleur oranje jou kan helpen, om gewoon lekker in beweging te blijven, het resultaat even los te laten en vooral van het werk wat je aan het doen bent. Gewoon lekker te genieten en dan komt het resultaat vanzelf…

T

Laat je inspireren door de kleur oranje :

De kleur oranje staat voor :

T

Speelsheid,

Plezier,

Nieuwsgierigheid,

Onderzoeken,

Controle loslaten,

Genieten,

En ook genieten van imperfectie,

Vrijuit bewegen,

Gewoon even lekker gek doen,

En net even anders…

Out of the box

T

Deze dingen zijn heel waardevol in een creatieproces. Vaak als we te serieus worden, en alles onder controle of perfect willen hebben, dan verliezen we ons plezier in wat we doen en dan lopen we vast. Om jouw creatieve flow lekker te laten stromen is het belangrijk en waardevol om de dingen die je doet met plezier te doen.

T

Dus laat deze kleur jou inspireren om in beweging te komen

en om nog meer van de dingen die je doet te gaan genieten!

Loslaten van de perfectie !

Ik twijfelde of ik deze foto wel met jullie kon delen.. hij is namelijk alles behalve goed belicht, hij is gewoon genomen met mijn oude telefoon. Eigenlijk in eerste instantie alleen voor mezelf om me aan dit leuke creatiemoment te herinneren. En nu voelde het toch heel goed om hem met jullie te mogen delen…

T

Het thema in deze creatie was om de perfectie los te laten, en je gewoon over te geven aan het moment en wat er zich dan aandient of wat er al is.

Ik vind het heerlijk om op die manier te creëren, het geeft me altijd een intens gevoel van vrijheid. En door alles los te laten en je over te geven, merk je dat er nieuwe verrassende dingen zullen ontstaan.

T

Zoals in dit geval, brachten de scherven mij geluk 🙂

Ik had wat dingen uitgescheurd, en wat dingen bedacht, maar doordat mijn favoriete kaarshoudertje sneuvelde, bracht me dit tot een verrassend origineel resultaat.

Waarin ik in eerste instantie zelf mijn creatie nog wat wilde sturen, merkte ik dat het spelen met de scherven en de nieuwe vormen, me zoveel blijheid en speelsheid gaf. En hierin dus eigenlijk een heel tof en bijzonder werk ontstond. Heerlijk vind ik dat, en dat is ook waar de kleur oranje voor staat, volop GENIETEN.. en dit kan in alles wat je doet.

T

Een mooi gezegde, wat een danslerares ooit tegen me zei was : don’t take things to serious, as that is seriously not working !

En zo werkt dat zeker voor mij, dus wat ik jullie wens is heel veel plezier in jullie creatieproces, want dat is waar je van in beweging raakt.

Laat de controle even los, en begin lekker even vanuit een nieuw perspectief opnieuw!

T

Dus mocht je even niet meer weten hoe verder.. laat dan de boel eens even lekker los.. Gooi je papieren, je stofjes, of waar je ook mee bezig bent even lekker even door elkaar heen, neem even afstand, kom terug in het moment. En bekijk de dingen eens weer met een nieuwe frisse blik. En begin gewoon met hetgene wat op dat moment met jou resoneert, wat voelt goed / waar wordt je blij van en vanuit daar ga je lekker weer creëren. En de rest laat je los.

T

Denk ook gewoon even niet meer aan het resultaat los. Vertrouw er gewoon op dat dit vanzelf wel goed zal komen, en dat dit resultaat misschien wel iets anders kan zijn/worden, dan je vooraf had gedacht. Het is ooh zo leuk om je te laten verrassen door het resultaat, dat is vaak zo veel leuker als je zelf in eerste instantie had kunnen BE”DENKEN”.. Ons denken denkt dat zij het allemaal wel weet en dat ze de controle moet houden, maar ons gevoel, onze intuïtie weet zoveel meer, daar mogen en kunnen we op vertrouwen.

 

 

Behoefte aan wat meer oranje in je leven ?
T

  • De eerste tip is eigenlijk heel simpel, draag gewoon lekker wat meer deze kleur! Kijk eens in je kast en trek eens die oranje trui of sokken aan.. en merk wat dit kleine dingetje al met je kan doen. (Mocht je denken ik heb echt niets oranjes in huis, oogvoorkleurenstijl heeft super leuke tops en shirts in alle kleuren van de regenboog, dus daar zit dan vast iets voor je bij)
  • De tweede tip is gewoon kom simpelweg in beweging en doe iets anders wat je aan het doen was. Dit rechtse kunstwerk van (Jene Stephani) laat zo mooi de verschillende bewegingsvormen zien. Zet een muziekje op en beweeg alle vormen die je maar kunt bedenken, soms kan ook alles even helemaal vast gaan zitten in je lijf.. En dan is een fijn, gek dansje echt super fijn. En dan heb je daarna weer frisse energie om aan je werk te beginnen. Heb je wel zin een dansmoment, maar denk je dat ga ik thuis toch echt niet doen.. kom dan gezellig eens langs bij een dansmeditatie. Dit is een zachte manier om weer in jouw flow te raken..
  • Een derde tip is om een workshop “De kracht van Oranje te komen voelen en beleven. Hierin ga je d.m.v. dance & arts en een kleurenmeditatie voelen hoe de kleur oranje jou kan helpen transformeren.
  • En ben je erg nieuwsgierig naar de werking van de overige kleuren in het creatieproces ? Doe dan mee aan de workshop “powerwiel, hierin ontdek je de verschillende stappen in het creatieproces en welke kleur op welk moment jou hierin kan inspireren. En ook ga je aan de slag met een persoonlijk thema/idee om te onderzoeken hoe jij dit a.h.v. het powerwiel kan gaan manifesteren.